21. 8. 2025   |   svátek má Johana
 

Čír

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 400 g
brynza 150 g
mléko 250 ml
máslo 50 g
posekané bylinky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Houby nakrájíme na tenké plátky a v 1,2l osolené vody vaříme asi 20 minut. Pak zavaříme polévkové nudle, a když jsou měkké, přidáme brynzu rozmíchanou v mléce. Prohřejeme, polévku zjemníme máslem a ochutíme nasekaným koprem nebo pažitkou.


 


RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...